Vijf atleten van Special Olympics Belgium hebben de spelers van FC Chelsea ontmoet

Woensdag 16 maart 2016 — Naar aanleiding van een wedstrijd die werd georganiseerd door Special Olympics Belgium en partner Delta Air Lines, zijn 5 voetballers met een verstandelijke beperking samen met 2 coaches vandaag naar Londen vertrokken om er de spelers van de legendarische club FC Chelsea te ontmoeten!

De wedstrijdopdracht was eenvoudig: maak een video van 1 minuut waarin de passie van de Special Olympics-spelers voor de Londense club goed tot uiting kwam! De inzet was groot: een dag naar Londen voor een “Meet and Greet” met dé sterren van het voetbal, en hun trainingen bijwonen. (Video’s hier.)

Grote vreugde bij de 3 atleten van de club l’Air de Paix, in Colfontaine, toen ze vernamen dat ze zich de winnaars van deze wedstrijd konden noemen! Edmund, Aurélien en Marc kunnen het nog steeds moeilijk geloven.

Vandaag beleefden deze atleten met een verstandelijke beperking hun droom bij FC Chelsea! Als atleet, andere atleten ontmoeten die bovendien supersterren zijn en bovendien meestal enkel op televisie te zien zijn… wat een belevenis! Marc zei zelfs: “Ik zou alles geven om een match met hen te mogen spelen!”

De coach voegde er nog aan toe : “Heel fijn dat Eden, ondanks zijn blessure, er toch bij was. Dat heeft onze atleten enorm veel deugd gedaan.”

De tweede plaats van de wedstrijd ging naar G-Sport Pajottenland, uit Gooik. Zij mochten 2 atleten naar Londen afvaardigen. Tjörven en Miel vertrokken dus deze ochtend met de Eurostar, samen met hun coach Walter. Ook voor deze atleten was het “a dream come true”!

Tjörven kreeg zelfs een heel goed idee: “Ik zou zo graag eens een unified match met Hazard spelen.”

Arne Reynaert, verantwoordelijke Volunteers bij Special Olympics Belgium, die de groep vergezelde, vond het een enig geschenk voor de Special Olympics-atleten. “Zij trainen regelmatig het hele jaar door, vertegenwoordigen België vaak op internationale Special Olympics Spelen, en blijven daarbij opgewekt ondanks de moeilijkheden die ze ondervinden omwille van het taboe dat er nog vaak heerst rond hun verstandelijke beperking. Zij hebben zeker evenveel – misschien zelfs meer – verdienste als andere atleten, maar vaak krijgen ze minder erkenning. Dus ja, het is een groot genoegen hun, dankzij Delta Air Lines, de sterren van Chelsea te laten ontmoeten en hen deze dag in de spotlights te gunnen.”

Ogenblikken die hun altijd zullen bijblijven, en die hun moed zullen geven tijdens hun volgende voetbalmatches !