Silver

Solidariteit neemt ons mee.

Er bestaat al een Volkswagen voor ieder van ons. Daarom bieden wij verschillende voertuigen die aangepast zijn aan personen met een beperkte mobiliteit. Mobiliteit toegankelijk voor iedereen, dat is tenslotte ons credo. Ontdek al onze financiële diensten op www.volkswagenfinancialservices.be

32-CocacolaCoca-Cola is al 46 jaar trouwe sponsor van Special Olympics over de hele wereld en is al 25 jaar partner van Special Olympics Belgium. Sinds enkele jaren rekruteert het ook vrijwilligers voor de spelen binnen hun rangen. Philippe Spildooren, Commercieel Manager was hier de drijvende kracht. ‘Ik vind dat we meer kunnen doen dan enkel sponseren, we kunnen ook ‘echt’ investeren in deze atleten. Het is nu 3 jaar dat ik samen met collega’s help bij het begeleiden van de atleten op de nationale Olympic Games. Een geweldige ervaring. De vriendschap en de herkenning die je krijgt van de atleten is ongelooflijk. Als je één keer hebt deelgenomen aan de spelen heb je de smaak te pakken. We zijn nu met 250 coca cola vrijwilligers en ons aantal blijft groeien. Veel collega’s komen ook als supporter naar de spelen. En dat is misschien wel het belangrijkste. Deze atleten verdienen een groot publiek.’

Protection Civile avec texte NL FRSinds 1984 kunnen de Special Olympics rekenen op de steun van de civiele bescherming. Een groot aantal enthousiaste vrijwilligers van de civiele bescherming helpen steeds bij onze jaarlijkse Nationale Spelen.

Ze bieden logistieke ondersteuning tijdens onze sportieve activiteiten en het monteren en demonteren van veel materiaal. Maar wij kunnen ook bij de civiele bescherming terecht voor het gebruik van hun materiaal : mobiele keukens, vrachtwagens,…..

Op deze manier zorgt ook de civiele bescherming steeds voor een mooi sportief spektakel voor alle deelnemers.

33-UPSUPS biedt als koerierbedrijf één van de meest uitgebreide selecties van pakket, freight en supply chain management diensten aan. We kunnen alles transporteren, van documenten tot vliegtuigmotoren en dit door middel van grond-, lucht- of zeetransport. Bij ons wordt vrijwilligerswerk hoog in het vaandel gedragen. In 2015 hebben onze UPS vrijwilligers bijvoorbeeld 35.427 uren vrijwilligerswerk verricht voor Belgische goede doelen. We zullen er dan ook alles aan doen om de Special Olympics zo goed mogelijk te ondersteunen op logistiek vlak, maar ook d.m.v. het inzetten van onze werknemers als vrijwilligers.

21-BelfiusBelfius streeft naar een duurzame ondersteuning op lange termijn. Dat doen ze door middel van hun financiële steun maar Special Olympics Belgium kan ook elk jaar rekenen op vele enthousiaste Belfius-vrijwilligers.

Belfius is een uitstekende partner. Een partner die duurzame maatschappelijke inzet volledig integreert binnen hun werking. Ze willen kansen bieden aan mensen die extra steun kunnen gebruiken. In 2014 hebben ze met veel passie de Special Olympics European Summer Games ondersteund. Het grootste deel van de vrijwilligers (750) hebben ze voor hun rekening genomen. Deze samenwerking was of is de start van een mooi lan verhaal.

 

Een betere Vandaag en Morgen creëren voor onze samenleving

De werknemers van Baxter zijn verenigd in een missie om levens te redden en te ondersteunen. Wij zijn gepassioneerd om de noden te beantwoorden van miljoenen mensen wereldwijd, die afhankelijk zijn van onze medisch noodzakelijke therapiën en technologiën, en om een betekenisvol verschil te maken in onze samenleving. Wij hebben tot doel de toegang tot de geneeskunde uit te breiden, om te innoveren in noodzakelijke domeinen met onbeantwoorde noden, en om creatieve samenwerkingen aan te gaan die elke dag onze missie tot leven brengen voor de patiënten .

De Baxter International Foundation ondersteunt initiatieven en organisaties welke positieve en langetermijns ondersteuning geven voor een verbeterde toegang tot de gezondheidszorg voor behoeftigen en  minderbedeelden.

44-LionsGedurende de voorbije jaren hebben Lions op een actieve wijze hun sympathie en steun betoond aan Special Olympics, zowel ter gelegenheid van de succesvolle Europese zomerspelen 2014 in Antwerpen, waar ruim 2000 atleten met een mentale beperking uit
58 landen aan deelnamen, als aan de jaarlijkse Nationale Spelen 2015, waar een 3500 Belgische atleten hun opwachting maakten.

Deze positieve instelling vertaalt zich zowel op het internationale vlak, waarbij Lions Clubs International via zijn betrokkenheid bij het “Opening Eyes program” als een “global sponsor” optreedt, als op het nationale vlak waar het Lions Multiple District 112 Belgium mee aan de wieg stond van het ondersteunende “Healthy Athletes Program (HAP)”.

Om deze betrokkenheid op duurzame wijze te onderbouwen werd in de schoot van het Lions Multiple District 112 Belgium een werkgroep opgericht om de vrijwillige ondersteuning van dit internationale project voor de inclusie en gelijke behandeling van mensen met een mentale beperking nog beter te organiseren.

Bij EASI besteden we veel aandacht aan het welzijn van onze medewerkers. Wij willen deze inspanningen echter niet beperken tot enkel onze collega’s en onze onderneming. Ook aan het algemene welzijn in onze samenleving willen wij ons steentje bijdragen.
De positieve energie die uitgaat van een organisatie zoals de Special Olympics past perfect binnen de kernwaarden van onze onderneming. Wij zijn dan ook fier Gold Partner te mogen zijn van dit prachtig initiatief.