Play Unified Netbal.

Sinds Special Olympics Belgium het ‘Play Unified Sports Program’ binnen België promoot, hebben een aantal enthousiastelingen de hoofden bij elkaar gestoken om het Unified Netbal binnen hun provincie op gang te trekken.  In West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen werken ongeveer op dezelfde wijze nl. via een Unified competitie op jaarbasis. Limburg wenst eerst verder in te zetten tot de promotie van inclusieclubs om nadien met een provinciale competitie te starten.

Binnen West-Vlaanderen was Volleybalclub VTK Kortrijk onmiddellijk bereid haar schouders onder dit project te steken en werkt inmiddels inclusief samen met Special Olympics club ‘De Branding’. De deelnemende Unified Netbalclubs: De Hoge Kouter, The Mixt, de Royal Family en De Branding kunnen  wekelijks op maandagavond gratis trainen in Sportcampus De Lange Munte te Kortrijk. Alle wedstrijden worden ook in deze zaal gespeeld en dit volgens het Unified Netbal reglement.

Binnen Oost-Vlaanderen komt men maandelijks samen in de sporthal van Kruishoutem waar de Unified Netbal wedstrijden in competitieverband worden gespeeld.  De deelnemende teams zijn: De Bolster Beerlegem, Thaleia De Pinte, De Nieuwe Brug Deurle, Zevenhuizen Gent, Ter Wilgen Kluisbergen, de Rank en Huis Vander Schueren Sint-Lievens-Houtem.

Special Olympics Belgium nam het initiatief een werkgroep in de provincie Limburg op te starten waar ook Volley Limburg en de Provincie Limburg deel van uitmaken. Hieruit is inmiddels een goede samenwerking ontstaan.  Verschillende Limburgse volleybalclubs zullen de komende maanden sporthappenings organiseren met als thema unified netbal/smashvolley, dit als voorbereiding ter opstart van een G-werking binnen hun sportclubs, we denken hierbij aan Datovoc Tongeren, Jaraco As en KVRC Wara Genk. Vanuit deze basis zal er later ook in Limburg een G-competitie opgestart worden.

VZW De Meander traint inmiddels al éénmaal per maand in volleybalclub Mavo Dilsen Stokkem.

Op 17 april 2018 zal er tijdens de finale van de Beker van Limburg Volleybal een demonstratie Unified Netbal plaatshebben.

Het is de bedoeling van Special Olympics Belgium om dit Unified project verder uit te dragen binnen alle provincies.  Instellingen, scholen, Special Olympics clubs en volleybalclubs die interesse hebben om deel te nemen kunnen contact opnemen met :

Liesbet Marsoul – Special Olympics Belgium: liesbet.marsoul@specialolympics.be
West-Vlaanderen – Jozef Deconinck: jozef.deconinck1@gmail.com
Oost-Vlaanderen – Rein Ringoot: rein.ringoot@telenet.be
Limburg – Katja Jaremko: katjajaremko@gmail.com