Persbericht : Eerste G-sportdag sluit Olympisch jaar in Berchem af

Op donderdag 29 september organiseert het district Berchem in sportcentrum Het Rooi een G- sportdag voor eerstejaarsstudenten van het secundair onderwijs uit Berchem. Dit is de eerste inclusieve sportdag in het district.

Het district Berchem organiseerde in 2016 allerlei activiteiten in het kader van het Olympisch sportjaar, met de G-sportdag als afsluiter. Leerlingen van het Koninklijk Atheneum Berchem, Lyceum Groenhout Berchem en Wilibrordus-Heilige Familie ervaren op donderdag 29 september hoe het is om
• zelf te sporten met een handicap;
• inclusief te sporten, dit is samenspelen met personen met een verstandelijke handicap.

In totaal werken een tiental Antwerpse clubs met een G-sportwerking mee aan de sportdag. Zij laten 250 leerlingen kennismaken met G-sporten als rolstoelbadminton, bocce, netbal, rolstoeldans of -tennis en laten hen inclusief (of unified) sporten tijdens basketbal, hockey, karate, korfbal en voetbal.

Special Olympics Belgium koppelde aan deze sportdag een voortraject waarbij Thibeau Bastien en Quinten Bruyninckx – twee goudenmedaillewinnaars uit het Special Olympics-circuit – een presentatie gaven aan de leerlingen van het Koninklijk Atheneum Berchem. Beide atleten wonnen goud op de Special World Games in Los Angeles in 2015. Thibeau Bastien zal ook deelnemen aan de G-sportdag.

De G-sportdag is een samenwerking tussen het district Berchem, Antwerpse sportclubs, de provincie Antwerpen en Special Olympics Belgium.