Oproep : Congresmedewerkers gezocht

 Achtergrond

De missie van Special Olympics is om de sociale integratie van personen met een verstandelijke beperking te bevorderen door middel van sport. Naast sport zijn er nog tal van andere activiteiten waaronder een gezondheidsprogramma. Special Olympics Belgium en Special Olympics Nederland starten een samenwerking met Janssen Pharmaceutical companies of Johnson & Johnson. Samen met hen zullen we werken rond de gezondheidsproblematiek bij personen met een verstandelijke beperking.

Gezondheidscongres

In het kader van deze samenwerking zal er een gezondheidscongres georganiseerd worden. De doelgroep van dit congres zijn huisartsen en andere geïntresseerde artsen. Accreditatie zal aangevraagd worden. In 2020 gaat het eerste congres door in Den Haag, Nederland en dit op vrijdag 12 juni of zaterdag 13 juni 2020. In 2021 zal de tweede editie van het congres plaatsvinden in België. De objectieven van dit congres zijn:

  1. Awareness vergrootten en theoretische kennis verhogen rond de gezondheidsproblematiek bij personen met een verstandelijke beperking
  2. Nederlandse en Belgische experten samenbrengen om kennis en best practices te delen
  3. Tools aanreiken die de communicatie tussen huisartsen/artsen en personen met een verstandelijke beperking verbeteren en versterken
  4. Huisartsen/artsen beter wapenen om personen met een verstandelijke beperking te ontvangen en behandelen in hun (huis)artsenpraktijk

Congresmedewerkers gezocht

We zijn nog op zoek naar 2 congresmedewerkers die deel zullen uitmaken van een team bestaande uit 8-10 experten. Deze groep van congresmedewerkers zal de content van het congres bepalen en op zoek gaan naar de nodige sprekers. Ze worden hierbij ondersteund door de stuurgroep, die verantwoordelijk is voor de praktische organisatie van het congres. De stuurgroep bestaat uit leden van Special Olympics Belgium, Special Olympics Nederland, J&J en Lions.

Momenteel zijn er reeds een aantal artsen geïdentificeerd die werkzaam zijn in het domein van verstandelijke beperking. De 2 Belgische congresmedewerkers waarnaar we nog op zoek zijn, zijn bij voorkeur huisarts en hebben nog geen/beperkte ervaring met personen met een verstandelijke beperking. Bovendien staat hij/zij in contact met vele andere huisartsen, zodat hij/zij een goed beeld heeft van de noden die een huisarts heeft omtrent de zorg voor personen met een verstandelijke beperking.

Tijdsinvestering

  • 3 vergaderingen in 2019 waarvan 1 in september (face-to-face in België of Nederland), 1 in oktober (via skype/call) en 1 in november (via skype/call)
  • Rond november zal het definitieve programma vastliggen, de congresmedewerker gaat dan nog verder mee op zoek om de nodige sprekers te vinden
  • Bij voorkeur aanwezigheid op het congres op vrijdag 12 juni of zaterdag 13 juni in Den Haag, Nederland (of via de lifestream in het J&J-lab te Beerse: TBC)
  • 2 vergaderingen in 2020: 1 in mei en 1 evaluatievergadering in juni

Contact:

Annelies Matthé, Special Olympics Belgium: Email: annelies.matthe@specialolympics.be – GSM: 0032 498 21 20 37

Thijs Van Attekum, Special Olympics Nederland: Email: t.vanattekum@specialolympics.nl – GSM: 0031 613 02 26 963

« Awards |