New Partner – Payconiq by Bancontact

Dit jaar gaan we op de Nationale Spelen helemaal cashless aan de Food & Drinks-stand. Met behulp van de Payconiq by Bancontact app zal je in een oogopslag je Food & Drinks-kaart kunnen opladen en gebruiken om te betalen. Voor het vlotte gebruik van de app is het belangrijk dat je de app op voorhand downloadt en instelt. Zo zal het betalingsproces des te vlotter verlopen tijdens de Special Olympics Nationale Spelen.

Voeg hieronder al jouw gegevens in zodat we het resterende bedrag op jouw Food & Drinks Card kunnen terugbetalen.

WeezPay widget

De Nationale Spelen Special Olympics Belgium is een cashless evenement. Het maakt jouw hele ervaring zo veel gemakkelijker en zelfs aangenamer. Hieronder vind je onze ‘6 Quick Answers Guide’, gevolgd door FAQ’s, en daaronder ontdek je enkele van de voordelen van een cashless event.

 

6 Snelle Antwoorden Gids:

 1. Je kan geld op jouw SOB-kaart zetten tijdens het evenement bij onze aangewezen opwaardeerpunten met jouw creditcard/debetkaart – bij sommige van onze opwaardeerpunten kan je ook contant geld gebruiken om op te waarderen.
 2. Het geld dat nog op je SOB-kaart staat, wordt teruggestort door deze website te bezoeken en je gegevens vóór 17 juni 2022 in te voeren.
 3. Al onze bars, Food & Drinks stands zullen enkel gebruik maken van ons cashless systeem, en zullen geen cash als betaling aanvaarden.
 4. Een volledig overzicht van jouw kaarttransacties tijdens het evenement is na de Nationale Spelen beschikbaar op jouw geregistreerde online kaartaccount.
 5. Als jouw SOB-kaart verloren of gestolen wordt, kunnen wij de verloren SOB-kaart niet blokkeren of het geld dat erop staat niet overmaken. Bewaar jouw SOB-kaart dus zorgvuldig.
 6. Bij alle Special Olympics Belgium bars, Food & Drinks stands, handelaars en andere diensten binnen het evenement, kan je het resterende saldo op je SOB-kaart controleren, zowel voor als na elke transactie.

 

Algemene FAQ’s:

Wat zijn Cashless RFID-kaarten?

Cashless is een betaalsysteem dat transacties binnen het evenement sneller, veiliger en gemakkelijker maakt. Je krijgt een SOB-kaart waarop je het bedrag kan zetten dat je van plan bent te spenderen op de Nationale Spelen Special Olympics Belgium, en die kan je dan gebruiken aan elke bar, Food & Drinks stands binnen het evenement. Na het evenement kan je het volledige bedrag terugkrijgen via ons online terugbetalingsportaal.

 

Waar haal ik mijn SOB-kaart?

Aan een van de opwaardeerpunten in de Special Olympic Village.

 

Hoe zet ik geld op mijn SOB-kaart?

Dankzij Payconiq by Bancontact kan je jouw SOB-kaart opladen door gewoon de QR-code op de chip te scannen met je smartphone. Je wordt dan doorgestuurd naar de Payconiq by Bancontact app waar je jouw SOB-kaart kan opladen zonder in de rij te hoeven staan!

 

Je kan je SOB-kaart ook opladen door een van onze opwaardeerpunten op het evenementterrein te bezoeken. Bij onze opwaardeerpunten op het evenement kan je geld op jouw SOB-kaart zetten met een creditcard of debetcard. Bij deze punten kan je ook contant geld gebruiken om geld op jouw SOB-kaart te zetten. De opwaardeerpunten bevinden zich in het Special Olympic Village, de BANK.

 

Hoeveel geld moet ik op mijn SOB-kaart zetten?

We raden je aan om genoeg geld op je SOB-kaart te zetten voor je volledige bezoek aan Nationale Spelen Special Olympics Belgium. Zo bespaar je tijd in de wachtrijen en moet je niet terug naar één van de opwaardeerpunten als je krediet op je SOB-kaart op is. Aangezien je 100% van het ongebruikte geld terugkrijgt, loop je geen risico om geld te verliezen dat je uiteindelijk niet uitgeeft.

 

Heeft mijn SOB-kaart een limiet of een vervaldatum?

Je SOB-kaart blijft geldig tijdens de hele duur van Nationale Spelen Special Olympics Belgium en je kan ze zo vaak gebruiken als je wilt. Om veiligheidsredenen is het maximumbedrag dat per keer op de SOB-kaart kan, 250 euro.

 

Wat kan ik met mijn SOB-kaart kopen?

Binnen het evenement is je SOB-kaart het enige toegelaten betaalmiddel. Onze bars en Food & Drinks stands zullen enkel gebruik maken van ons cashless systeem, en zullen geen cash aanvaarden als betaling.

 

Wat gebeurt er als ik niet genoeg krediet op mijn SOB-kaart heb?

Als het saldo op je SOB-kaart te laag is, zal je niet kunnen betalen. De operator zal je vragen je SOB- kaart op te waarderen bij een van de opwaardeerpunten en zal aangeven welk punt het dichtst bij jou in de buurt is. We hebben opwaardeerpunten binnen het evenementterrein.

Om wachtrijen te vermijden, kan je ook online herladen (Payconiq by Bancontact).

 

Hoe kan ik mijn ongebruikte kaartsaldo terugkrijgen?

Geld dat nog op je SOB-kaart staat, kan worden terugbetaald.

Je kan nog 100% van jouw ongebruikte saldo (min. € 1,50) terugkrijgen door vóór 17/06/2022 naar deze website te gaan en je gegevens in te voeren.

Een vergoeding van € 1 is van toepassing op je verzoek om terugbetaling.

Terugbetalingen gebeuren enkel met een debet/credit kaart, en vereisen de 6-cijferige code die op de achterkant van je cashless SOB-kaart staat.

 

Je moet een Cashless account aanmaken. Het is snel en gemakkelijk: bezoek de website van Special Olympics Belgium, en ga naar de Cashless sectie. Van daaruit creëert je jouw Cashless account door in te geven:

 

 • Uw volledige naam

 

 • Email adres

 

 • Een wachtwoord

 

 • De code die op de achterkant van je cashless SOB-kaart staat

 

 • Uw bankgegevens van uw creditcard.

Eenmaal ingelogd op jouw account, klik je op de knop “Terugbetalingen”. Jouw bankrekening zal voor het einde van de maand worden gecrediteerd.

 

Kan ik mijn ongebruikte kaartsaldo gebruiken voor iets anders na het evenement?

Je kan het geheel of gedeeltelijk schenken aan Special Olympics Belgium.

 

Is mijn cashless kaart veilig?

Ja. Je SOB-kaart wordt beschermd door een uiterst veilige encryptie die het onmogelijk maakt om het geld en alle informatie die erop is opgeslagen te kopiëren, te wijzigen of te stelen.

 

Is mijn kaart waterbestendig?

Ja, zon en regen vormen geen probleem voor jouw SOB-kaart.

 

Wat gebeurt er als ik twijfels of vragen heb over mijn kaartsaldo?

Bij alle bars, Food & Drinks standen van de Nationale Spelen Special Olympics Belgium kan je het resterende saldo op je kaart controleren, zowel voor als na elke transactie. Als je twijfels hebt over een transactie in het verleden, kan je naar de speciale Trouble shooting in het evenement gaan en je transactiegeschiedenis opvragen. Let op: soms als gevolg van verbindingsproblemen van de apparaten die worden gebruikt in het evenement, kan er een vertraging optreden in het updaten van de transactiegeschiedenis die je online of bij de Trouble Shooting ziet. In dit geval kan je wachten tot het einde van de dag om jouw bevestigde transactiegeschiedenis te krijgen.

 

Wat gebeurt er als ik mijn SOB-kaart verlies?

Je SOB-kaart verliezen is hetzelfde als je portefeuille en uw ticket verliezen, dus bewaar ze goed. Als je je SOB-kaart toch verliest of als ze gestolen wordt, kan je naar de Troubleshooting gaan en een nieuwe kaart vragen. Je krijgt dan een nieuwe SOB-kaart, maar op jouw nieuwe SOB-kaart staat niet het geld dat op jouw vorige SOB-kaart stond – we kunnen de verloren/gestolen SOB-kaart niet blokkeren en evenmin het ongebruikte geld overmaken dat er eventueel op stond.

 

Hoe wordt mijn terugbetaalsaldo berekend?

Het terugbetalingssysteem berekent automatisch het juiste terug te betalen saldo, exclusief gratis aanbiedingen, incentives of geschenken die tijdens het evenement zijn toegepast.

 

Als ik een vraag heb, met wie moet ik dan contact opnemen?

Alle vragen over cashless RFID-kaarten worden ondersteund door de speciale cashless-klantenservice via e-mail: cashless@specialolympics.be. Als het een meer algemene vraag over ons evenement is, kan ons supportteam worden gecontacteerd via e-mail: info@specialolympics.be

 

Enkele van de voordelen van een cashless evenement:

Hoewel dit een nieuw concept kan zijn voor sommigen, zijn er veel voordelen van een evenement dat cashloos wordt, die kunnen worden doorgegeven aan onze klanten.

 

 1. Door de vele bewegende onderdelen op een live-evenement, wordt cashloos betalen nu erkend als de wereldwijde best practice op evenementen over de hele wereld.
 2. Cashless betalen maakt uw evenementervaring gemakkelijker, sneller en veiliger.
 3. Laad jouw SOB-kaart van bij het begin (online – Payconiq by Bancontact), je hoeft geen cash of kredietkaart bij te houden – je geld staat op je kaart, altijd bij je, waardoor het altijd probleemloos verloopt.
 4. Het maakt de service aan de bars en Food & Drinks stand veel sneller en vermindert de wachtrijen.
 5. Als je niet al het geld op je SOB-kaart hebt uitgegeven, kun je het na afloop van het evenement terugbetaald krijgen.