Nationale Spelen Indoor atletiek te Luxemburg

Op 21 november 2015 nam Special Olympics Belgium deel aan de Nationale Spelen Indoor atletiek te Luxemburg in de prachtig arena de “Coque”. 39 atleten en 11 begeleiders maakten de tocht naar deze jaarlijkse activiteit. Het is ondertussen een traditie geworden dat SO Belgium hier altijd sterk vertegenwoordigd is op een totaal aantal deelnemers van ongeveer 100.

Na een moeizame start kwam de competitie op gang. In de voormiddag was er divisioning om de prestatie van de atleten te bepalen voor hun verschillende proeven waarvoor ze werden ingeschreven en in de namiddag de finales, met uitzondering van de 1500m en de 4x200m. Voor deze twee proeven werden er in de namiddag rechtstreekse finales gelopen.
De sfeer zat er direct goed in en iedereen deed zijn uiterste best om glansprestatie neer te zetten in de voormiddag.

Na een warme maaltijd, voor ons allemaal aangeboden door SO Luxemburg, maakte iedereen zich klaar voor de finales in de namiddag en de medaille-uitreiking.

De foto’s spreken voor zich: alleen lachende, stralende gezichten.
Volgende clubs namen deel: t’ Vosje, Roba, Houtland atletiekclub G-team Achilles, Reine Fabiola, Les Hautes Ardennes en Les Jardin des Fées.

Het was alweer een leuke dag.

Aantal medailles en plaatsen van de belgische delegatie :

Goud: 23
Zilver:23
Brons: 18

4de plaats: 14
5de plaats: 5
6de plaats: 2

Proficiat aan onze atleten !