Special Olympics spelen

Het jaarlijks hoogtepunt zijn de Nationale spelen die Special Olympics Belgium organiseert, afwisselend in Vlaanderen en Wallonië en om de 5 jaar in Brussel. Duizenden vrijwilligers bundelen jaarlijks hun krachten om dit evenement in een onvergetelijk sportief en menselijk moment om te toveren. Al 34 jaar groeit de populariteit van de Nationale spelen Special Olympics. We verzamelen momenteel 3400 atleten en 1200 coaches uit 300 clubs over heel BelgIë. Het sportaanbod telt 19 sporten en hun disciplines. De atleten kunnen aangepast sporten, elk op hun niveau. En uiteraard vergeten we niet de steun van 1800 vrijwilligers.

Special Olympics Belgium wil in 2020, 20 000 atleten met een verstandelijke beperking bereiken. Om ons doel te bereiken gaan we ons lokaal sterker ontwikkelen. We gaan in 2016 van start met de lokale spelen. Met de hulp van steden en gemeenten en lokale sportverenigingen gaan we verschillende sportevenementen organiseren en ondersteunen. In heel België starten we met kleinschalige projecten. Evenementen waar 4 tot 6 sportdisciplines aan bod komen en waar we tussen 150 en 400 atleten proberen te bereiken.

Op Europees niveau worden er om de 4 jaar Europese spelen georganiseerd.

De Wereld spelen worden om de 2 jaar georganiseerd, telkens op de oneven jaartallen en afwisselend in de winter en de zomer.