Het Europees Cycling Coach Seminar 2022

“Maak van wielrennen een inclusievere sport”

 

Het Special Olympics European and Eurasia Seminar is een 3-daags seminarie in co-organisatie met Special Olympics Europe en de lokale steun van Belgian Cycling. Het vindt plaats in het hoofdkwartier van Belgian Cycling, Sport Vlaanderen (de Blaarmeersen) en het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx. De topics die aan bod zullen komen zijn nieuwe ontwikkelingen, de organisatie van de World Games Berlijn in 2023, innovaties in de sector en inclusie in de wielerwereld.

 

Sinds 1987 is wielrennen een onderdeel van de Special Olympics. Het is een fascinerende sport die evenwicht, uithoudingsvermogen, tactiek en een goede conditie vereist. De atleten kunnen hun vaardigheden bewijzen en hun passie beleven in verschillende disciplines, gaande van tijdritten tot wegwedstrijden. Om deze succesvolle geschiedenis van het wielrennen in de Special Olympics voort te zetten, is het uiterst relevant om de ontwikkelingen vooruit te helpen, belangrijke spelers in de wielerindustrie te verenigen en de trouwe toewijding aan de Special Olympics atleten te benadrukken. Daarom organiseert Special Olympics België het tweede European Cycling Coach Seminar van 7 tot 9 april.

 

In tien verschillende theoretische en praktische sessies zullen de activiteiten en operaties van de Special Olympics, met inbegrip van de Wereldspelen in Berlijn in 2023, en de ontwikkelingen in de wielerindustrie worden voorgesteld en besproken. Een van de hoogtepunten van het seminarie is het panelgesprek “Inclusie in de wielersport” op vrijdag 8 april met Tom Van Damme (Voorzitter van Belgian Cycling) en Christophe Impens (Algemeen Directeur van Golazo).

 

Naast deze belangrijke vertegenwoordigers van de wielerindustrie kan het seminarie rekenen op de betrokkenheid en steun van National Headcoach van BMX Chris Jacobs en Operational Manager van Trek-Segafredo Elke Weylandt. Samen met alle andere deelnemers delen zij hun toewijding en engagement om inclusiviteit in de wielerwereld te bevorderen.

 

Special Olympics Belgium zal onder meer vertegenwoordigd worden door CEO Zehra Sayin, SOB-atleet Lieven Mels en Special Olympics Europe Senior Sports Director Mirek Krogulec.

 

Special Olympics België dankt haar partners en sponsors, Nationale Loterij, Het Nieuwsblad, Atalian, Flanders Classics, Golazo, Belgian Cycling, Classified, Velusta en Café Copain, voor hun engagement bij het realiseren van dit Cycling Coach Seminar.

 

Klik hier voor meer informatie.