Classified, Velusta en Atalian richten op toekomst van wielrennen binnen Special Olympics.

Special Olympics Belgium gaat een samenwerking aan maar liefst drie nieuwe partners: Classified, Velusta en Atalian. Een samenwerking waarbij alle partijen zich willen inzetten voor de inclusie van mensen met een verstandelijke beperking binnen het wielrennen.

Special Olympics Belgium (SOB) heeft als doel om de duurzame inclusie van mensen met een (verstandelijke) beperking in België te bevorderen op en naast het sportterrein. Wielermerken Velusta en Classified werken graag mee aan deze doelstelling. Velusta zal de Belgische wielerdelegatie ondersteunen tijdens de komende Wereld Zomerspelen in Berlijn in 2023. Classified zal Special Influencer Lieven inlijven als ambassadeur. Lieven zal het komende jaar toewerken naar de Nationale Spelen van 2023 en de Wereld Zomerspelen van Berlijn met de steun van Classified.

 

Daarnaast komt ook Atalian Global Services aan boord. Het Facilitair Managementbedrijf zal het wielrennen tijdens de Nationale Spelen op een structurele manier gaan ondersteunen en dit voor de komende drie jaren.

 

Geert Swaelens, Marketing & Communication Manager BeLux bij Atalian is bijzonder trots om mee zijn schouders te zetten onder het wielerproject bij Special Olympics Belgium. “Met 3.800 medewerkers, uit zeer diverse achtergronden, draagt ATALIAN inclusie hoog in het vaandel. Het “gat dichtrijden” naar de arbeidsmarkt, voor mensen die het daarmee moeilijk hebben, is één van onze belangrijkste strategische doelstellingen. Met waarden als duurzame en sociale integratie is Special Olympics Belgium, voor ATALIAN, een perfecte “lead-out” om onze ambities kracht bij te zetten.

 

Pieter Maenhout, Directeur MarCom & Fundraising bij SOB, treedt hem daarin bij: “We zijn enorm verheugd om een partner als Atalian te verwelkomen. Hun expertise in facility management zal een grote meerwaarde bieden aan de Nationale Spelen. Daarnaast investeert Atalian ook in een belangrijke sport voor onze atleten, namelijk wielrennen. Mede dankzij hen mogen we deze sport opnieuw verwelkomen op het programma van de Nationale Spelen van volgend jaar in Mechelen.