Brons met een zilveren randje

Na de Europese Spelen en de World Games was de Unified Futsalcup in Kirchberg (Lux) het eerste Internationale tornooi waar G-SPORT Pajottenland als Team SO Belgium aan deelnam en…. het smaakt naar meer!
Onze jongens Jonathan, Jordi, Tjörven en Sven met de steun van partners Jeroen, Koen, Arne en Gerbrand waren in bloedvorm en begonnen verschroeiend aan de poulefase. Tegen het Duitse Bad Dürckheim (5-0) en SO Luxemburg 2 (3-1) werd overtuigend gewonnen. Telkens werd met een hoge pressing de tegenstander tegen het eigen doel gedrukt, met deze twee overwinningen was de halve finale (onze doelstelling vooraf al bereikt). Om netjes twee poules van vier ploegen te hebben nodigde de organisator ook een team uit met voetballers van de Luxemburgse politie en leger… een taaie tegenstander hadden we al gemerkt, die we met een tactisch plan hebben bekampt. Als enige team hebben we hen het vuur aan de schenen kunnen leggen waardoor ze maar tot enkele uitgespeelde kansen kwamen …. spijtig genoeg ging daarvan er nog ééntje binnen en vergaten wij het op de counter af te maken.

Super inspanning van de mannen …. die we in de halve finale, die er direct op deze wedstrijd volgde, moesten bekopen want we verloren terecht met 4-2 tegen de Rothe Löwen uit Saarland (GER).
In de kleine finale waren we echter opnieuw te sterk voor SOD Team Hagen (GER). Het zijn dus blijkbaar niet altijd de Duitsers die op het einde van de rit winnen! Tradities zijn er nu eenmaal om gebroken te worden.
We mogen terecht fier zijn op de prestaties van onze jongens, met de derde plaats zijn we zeker dik tevreden. Als tweede G-team van het tornooi hadden we echter minstens zilver verdiend! A very good team…. volgens een Facebookbericht van Luxemburg Law Enforcement! Dat zegt genoeg.

P1060805