Bongo Volunteerbox for Special Olympics

Special Olympics Belgium en Bongo lanceerden met de “Volunteerbox for Special Olympics” samen een nieuwe nationale campagne. Met de gratis bongobox willen we 4000 nieuwe vrijwilligers aantrekken die onze doelstelling om 20.000 atleten te bereiken tegen 2020, mee waarmaken.

In de “Volunteerbox for Special Olympics” zijn tal van nationale en zelfs enkele internationale activiteiten opgenomen waarvoor vrijwilligers zich kunnen inschrijven. Enkele voorbeelden: de jaarlijkse Nationale Spelen in mei en zelfs de Wereld Zomerspelen in maart 2019 in Abu Dhabi. Over heel België vinden tal van sportevenementen plaats waarvoor we vrijwilligers van alle slag zoeken, van het begeleiden van atleten, logistiek- en veiligheidsmedewerkers tot de organisatie van de competities en het onthaal van de families. Het aanbod van de verschillende activiteiten is opgesteld tot en met april 2020.

De in totaal 20.000 boxen, symbolisch voor de doelstelling van 20.000 atleten, beschikken elk over een unieke code waarmee je kan registreren voor een bepaalde activiteit op de website www.bongolympics.be. Nadien kan de ingeschreven vrijwilliger een nieuwe box bestellen of afhalen in een Bongowinkel om door te geven aan een persoon naar keuze. Met dit doorgeefsysteem willen we zorgen voor een grootse kettingreactie in België en tegelijkertijd de drempel verlagen naar sociale cohesie tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking.