Art exhibition

Special Olympics Belgium is in de eerste plaats een sportorganisatie, tevens wil ze echter personen met een verstandelijke beperking aanmoedigen om hun creatief talent te ontplooien. Tijdens de jaarlijkse Nationale Spelen zijn dan ook de kunstwerken van de deelnemers te bewonderen in het kader van de Art Exhibition.

Een buitengewone tentoonstelling

De Art Exhibition laat het publiek kennis maken met de unieke wereld van kunstenaars met een verstandelijke beperking. De originele in beeldbrenging, de kleuren en de interessante details zijn vaak heel verrassend. Elk jaar selecteert een uitgekozen jury voor de Art Exhibition een honderdtal werken uit het grote aanbod van de deelnemende ateliers. Naast een eerste en een tweede prijs, toegekend door de jury, worden de bezoekers uitgenodigd om deel te nemen aan het stemmen voor de Publieksprijs.

De permanente collectie

De Art Exhibition is enkel te bezichtigen tijdens de Nationale Spelen. Tijdens het jaar kan u echter op aanvraag de “Collectie” bezichtigen: een verzameling van een zestigtal werken aangekocht door Special Olympics Belgium. Beschikt u zelf over een tentoonstellingsruimte dan kunt u deze werken tijdelijk tentoonstellen.

Download hier het reglement van de Art Exhibition en neem deel.

Voor meer info over de Art Exhibition kan u terecht bij Chéraze Chouihat.