13de Special Olympics European Football Conference

Special Olympics Belgium is erg trots de 13de Special Olympics European Football Conference te hebben onthaald in Antwerpen, op 11 en 12 maart 2016.

68 personen namen er aan deel, onder dewelken 6 genodigden, 9 afgevaardigden van Special Olympics International en van Special Olympics Europe Eurasia, en 53 deelnemers uit 33 landen !

Dit jaar had de conferentie als hoofdthema de ontwikkeling van het voetbal voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking, met als streefdoel hun persoonlijke ontplooiing en hun inschakeling en plaats in de maatschappij. Talrijke voorstellen en mogelijkheden werden besproken.

En om het geheel te bekronen, heeft Christophe Theys, atleet-ambassadeur voor Special Olympics Belgium, een mooie toespraak gehouden :

« Goeie dag allemaal ! Mijn naam is Christophe Theys en ik speel voetbal bij Special Olympics. Ons team heeft een zilveren medaille gewonnen op de Europese Spelen 2014 in Antwerpen, en een gouden medaille op de Wereldspelen 2015 in Los Angeles. Op de Wereldspelen hebben wij zelfs het team van Nederland verslagen ! Ik vond het echt fantastisch de kleuren van mijn land te verdedigen tijdens internationale competities.

Ik ben met voetbal begonnen op mijn 16de. Het heeft me echter heel veel moeite en tijd gekost om een club te vinden die me aanvaardde en die me liet meespelen. Nu ben ik echt super gelukkig een sympathiek team gevonden te hebben om samen te voetballen.

Ik ben heel blij om hier vandaag zoveel mensen te zien die zich bekommeren om de toekomst van het Special Olympics-voetbal in Europa. Het feit dat ik het zelf zo moeilijk had om een club te vinden – zelfs al ben en voel ik me nog jong ! – doet mij hopen dat jullie nieuwe ideeën zullen vinden om Special Olympics-atleten van jongs af aan te laten meespelen in verschillende voetbalclubs. Ik wens jullie ook een aangenaam verblijf toe hier in Antwerpen, en ik kijk reeds uit naar de resultaten van deze conferentie !

Veel succes toegewenst ! »