Special Olympics Belgium

Special Olympics European Summer Games 2014 officieel aangekondigd

woensdag 20 juni 2012 | news

Special Olympics European Summer Games 2014 officieel aangekondigd

Op succesvolle wijze werd donderdag de officiële aftrap gegeven voor de Special Olympics European Summer Games 2014. In september 2014 wordt Antwerpen gast stad van deze Spelen. Zo’n 2.000 atleten uit 58 Europese en Euraziatische landen worden in België verwacht. Meer dan 4.000 vrijwilligers zullen van dit sportevenement een uitzonderlijke ervaring maken voor alle deelnemers.

In aanwezigheid van de Voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy in de uitzonderlijke gebouwen van Nike in Laakdal werd het programma tijdens een boeiende en inspirerende avond ter ondersteuning van de Games of the Heart voorgesteld.
Vanaf 9 september, tijdens het host town programma, zullen de atleten, verspreid over ons land, kunnen genieten van onze cultuur. De openingsceremonie, gepland op 13 september, zal plaatsvinden in het Koning Boudewijn Stadion. Vanaf dan is Antwerpen de stad van de divisioning en de Spelen . De slotplechtigheid zal worden gevierd in het Sportpaleis.
Ook werd het logo voorgesteld. Special Olympics atlete Evy Ploegaerts inspireerde de ontwerpers van het uiteindelijke logo met haar talloze tekeningen. In het logo staat de atleet centraal in een Belgische èn Antwerpse context. Het resultaat mag er zijn. Na afloop van de voorstelling konden de aanwezigen nog genieten van een Unified voetbal- en Unified basketbalwedstrijd.
Ontdek de website van Special Olympics European Summer Games 2014 op www.so2014.be.

Ontdek het filmpje van de Launch Event:

http://www.youtube.com/watch?v=4pw8KXG9cXQ

Voorzitter en CEO Tim Shriver stuurt ons een inspirerende boodschap inzake de Special Olympics European Games 2014.

 http://www.youtube.com/watch?v=nPPSUViIYT0&feature=related

      

Het auteursrecht van de foto’s behoort aan Olivier Melebeck.

pour “Special Olympics European Summer Games 2014 officieel aangekondigd”

 1. ik vind het goed dat de special olympics naar antwerpen komen in verband met de europese spelen!!!
  jammer dat er geen bowling bij is.
  eigenlijk hadden jullie de belgische bowlingploeg moeten inschakelen.
  als er binnen 4 jaar nog eens europese spelen ergens zijn
  DAN MOET DE BOWLING ER IN!!!!!!

  daarom deze oproep!!!! aan de mensen van special olympics belgium!!!!

  zet de bowling er volgende keer in!!!!
  O.K!!!! groetjes

  carla

 2. Beste Carla,

  Hartelijk bedankt voor je interesse in de activiteiten van Special Olympics.

  Zoals je terecht opgemerkt hebt, wordt er op de Europese Spelen te Antwerpen geen bowling aangeboden. In België hebben we al 19 sporten en over de hele wereld zitten we aan 36 sporten. Jammer genoeg kunnen we dus niet al deze sporten aanbieden en moet er gekozen worden. Tijdens de planning van de Europese Spelen hebben we gezien dat er slechts 10 sporten aangeboden kunnen worden. We hebben geprobeerd om Bowling er bij te voegen, maar dit ging jammer genoeg niet.

  Wel kan je deelnemen aan het Unified Bowling Tornooi in Deurne. Daarnaast zijn we aan het bekijken of we ook in Wallonië een tornooi kunnen organiseren. Op deze twee momenten kan je dan, naast de Nationale Spelen, je geliefkoosde sport beoefenen.

  Sportieve groeten
  Special Olympics Belgium

Plaats een reactie